Vind een top 10 Fotograaf in België
Fotoshoot & Portret

Selecteer het type fotografie
Plaats
fotograaf.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
succesvolle aanvragen
Fotoshoot & Portret

Fotografen in België

Sorteren op
Resultaat 1-10 van de beste fotografen in België. Het meest complete overzicht. Doe een prachtige fotoshoot met de beste fotografen in uw regio.

In België kunt u een fotograaf vinden om mooie foto’s te laten maken. Iedere soort fotoshoot vraagt om een andere manier van fotograferen en vaak ook om een ander type camera. Veel fotografen hebben zichzelf gespecialiseerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan groepsfotografie, zwangerschapsfotografie, bruidsfotografie, portretfotografie of bedrijfsfotografie.

• Bruidsfotografie: Een trouwfotograaf of bruidsfotograaf legt tijdens uw bruiloft de emotionele en spontane momenten zodat u mooie trouwfoto’s heeft van uw huwelijk en trouwfeest.
• Zwangerschapsfotografie: Mooie foto’s van de zwangerschap of van de pas geboren baby via een newborn shoot. Een fotoshoot als u zwanger bent of na de bevalling is het specialisme van de zwangerschapsfotograaf.
• Groepsfotografie: Een leuke groepsfoto maken van uw familie, vrienden of vriendinnen kan gemaakt worden in een studio of juist op locatie in regio België. Een fotograaf heeft vaak goede ideeën over hoe de groep op de foto moet.
• Portretfotografie en fotoshoot: Als je professionele foto’s van jezelf wilt, dan kun je portretfoto’s laten maken of een fotoshoot doen. Voor de fotoshoot en een goed portret weet de fotograaf precies hoe het model neergezet moet worden.

In België hebben wij 10 goede fotografen gevonden. De fotografen in België hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een 9.4. Welke fotograaf u ook kiest, via Trustlocalmaakt u een goede keuze voor uw fotoshoot. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende fotografen. Zo kunt u eenvoudig de fotografen vergelijken en de fotograaf kiezen die bij u past.
Lees meer...
Alle diensten (433)
Trouw- en Huwelijksfotografie (243)
Fotoshoot & Portret (370)
Groeps- en Familieshoot (289)
Baby- en Zwangerschapsshoot (250)
Evenementenreportage (133)
Zakelijke fotografie (217)
Productfotografie (175)
Communie, vormsel of lentefeest reportage (260)
Fotoshoot overig (397)
zoemin bv.jpg24
TOP PRO
3. zoemin bv
Gratis kennismakingsgesprek
Reageert binnen 1 uur
9,4 (88)

Lieve klanten,
Fijn dat u een kijkje komt nemen op de pagina van Zoemin Fotografie.
Ik geef vooreerst een overzicht van de reeds geboekte data.
13/8/2022 - 27/8/2022 - 3/9/2022 - 10/9/2022 - 17/9/2022 - 24/9/2022 - 5/11/2022 - 13/5/2023 - 27/5/2023
Formules voor huwelijk starten vanaf 359 euro voor 2u - 585 euro voor 4u - ...

Mijn naam is Inge Nijs, echtgenote van Martin en moeder van twee schatten van kinderen Hans Otto en Axel.

Dagdagelijks zet ik me in om het heden fotografisch te vereeuwigen. Kinderen groeien op, de huwelijksdag passeert, familiereunies... Ik bied u graag een tastbare herinnering aan voor al die mooie momenten.

Tijdens een huwelijksreportage voel ik me op mijn best. Het is een hele eer getuige te mogen zijn van uw mooiste dag. Vanop de eerste rij leg ik graag de hoogtepunten van deze grootse dag vast. Ik kan hierbij teren op een jarenlange ervaring, zodat u gerust mag zijn van een mooi en professioneel resultaat.

Zoemin beschikt over een fraaie, gezellige studio, maar ook over een fantastische buitenlocatie: een prachtige, bosrijke omgeving te midden van het groene Schotense Koningshof. Voor alle fotoreportages in een natuurlijk kader, telkens weer een unieke ervaring!

Als moeder van twee jongens, weet ik dat het niet eenvoudig is om je eigen kinderen te fotograferen. Terwijl die beelden van onschatbare waarde zijn. Ik maak graag tijd om die kindersnoetjes voor de lens te zetten. Kleine kinderen, grote kinderen, maar ook newborns zijn welkom in onze fotostudio.

Neem eens een kijkje in onze portfolio en overtuig uzelf!
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Tip! Prijzen van 4 fotografen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste fotografen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Nathalie David Photography.jpg41
10. Nathalie David Photography
9,8 (28)

Níet het type fotograaf dat zich achter haar camera verschuilt ! Ik hou van (allerlei) mensen, ontmoet ze graag en meng mij zonder probleem, enthousiast in nieuw gezelschap.

Opgegroeid in Koksijde – op kot in Gent – een lief uit het Antwerpse – een eerste job in Nederland, zorgden ervoor dat ik niet ben teruggekeerd naar ‘de kust’ om daar mijn verdere leven op te bouwen.

Vele avonturen (qua reizen vooral) gingen vooraf aan mijn ondertussen 14 jaar gelukkig samenzijn met Stijn en onze fantastische kinderen !

Heel vroeger, in de ‘donkere kamer’ thuis ontwikkelde mijn papa onze kinder- en gezinsfoto’s, het blijft me bij hoe ‘magisch’ ik dit vond. Met een heel warm gevoel geniet ik steeds opnieuw van deze authentieke, tastbare herinneringen.

Zelf ben ik pas écht gaan fotograferen tijdens het avontuurlijk reizen in verschillende continenten – rugzak gevuld met vnl. véél filmrolletjes ! Ik had een ongelofelijke drang om wat ik allemaal zag en beleefde ‘voor altijd’ vast te leggen, want ik wist: dít moment, hier en nu, zal zich nooit herhalen ! Mijn reizen documenteren via veelzeggende foto’s, daar werd ik immens blij van. De bevolking, hun manier van leven, de talrijke ontmoetingen met hen, de lokale keuken, natuurpracht, …. Sommigen zeggen dat door het nemen van foto’s je minder geniet van het moment, de ervaring, de omgeving. Dit geldt niet voor mezelf. Tijdens het fotograferen geniet ik nog steeds erg van het moment waarin ik mij bevind. Onmogelijk is het alles te onthouden wat ik ooit heb gezien, beleefd, welke mensen ik allemaal heb ontmoet. Die foto’s zijn nodig om ‘vergeten’ herinneringen op te roepen waardoor ik dan opnieuw intens geniet. Dat blijvende is voor mij enorm waardevol.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Leuvensebaan 30B, Tremelo
28 beoordelingen
5 jaar actief
Tip! Prijzen van 4 fotografen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste fotografen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Fotograaf voor
Locatie fotoshoot
Afstand
Trustlocal score

Recente reviews over fotografen in België
starstarstarstarstar

Mooie foto's, stelt je tijdens de fotoshoot meteen op je gemak, efficiënte afhandeling van de keuze en eindafwerking van de foto's. Was echt een superleuke belevenis. Zou het zo opnieuw doen!
Lees meer...

AP
31/07/2022
review_img
JLOPEZ FOTOCREATIES
starstarstarstarstar

Sfeervolle foto’s, mooie bewerking, snelle oplevering en soepel contact.
Lees meer...

Rene
06/07/2022
starstarstarstarstar

Jan was helemaal mee met het feest en de mensen. Hij heeft prachtige portretten gemaakt, leuke gespre
Lees meer...

Magda
24/07/2022
review_img
Jan De Nil Fine Art Fotografie

Hoe het werkt

Op zoek naar het meest geschikte bedrijf voor uw opdracht? Bij Trustlocal hebben we alle informatie al voor u op een rijtje gezet. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen van bedrijven in uw regio.

Bekijk de beste bedrijven in uw buurt

Bekijk de beste bedrijven in uw buurt

Wij verzamelen de informatie van alle bedrijven die actief zijn in uw regio. Op basis van de objectieve score laten we de 20% beste bedrijven zien. Filter op de juiste specialisatie en kies zelf welk bedrijf u het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf uw opdracht

Met enkele klikken geeft u aan wat u precies zoekt. En uw opdracht kan u als u wilt in één keer naar meerdere partijen sturen (maximaal 4).
U verstuurt deze opdracht veilig, direct en gratis naar de gekozen bedrijven.

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

De meeste partijen reageren binnen 24 uur. Op basis van de reacties kunt u kiezen of er een voorstel bij zit waar u verder in gesprek wilt gaan.
Door te vergelijken krijgt u niet alleen de beste bedrijven, maar ook de beste prijs (Trustoo vraagt géén commissie).

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

De lokale specialist van uw keuze gaat voor u aan de slag.
Tevreden? We vragen u graag om een review zodat we ook zoekers die na u komen weer het beste advies kunnen geven.

Wat kost een fotograaf?

Een fotograaf kost per uur tussen de 80,- en120,- Een fotograaf mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een fotograaf kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
80
120
160
Veelgestelde vragen

Wat kost een fotograaf in België?

Een fotograaf kan voor veel verschillende momenten ingehuurd worden. Een fotograaf wordt vaak ingehuurd bij speciale momenten, zoals een bruiloft of zwangerschap. Dit zijn unieke momenten die in uw leven niet vaak voorkomen en daarom vastgelegd wilt hebben. Daarnaast worden fotografen ook regelmatig ingeschakeld voor professionele fotoshoots. De vraag die velen zich daarbij stellen is: wat kost een fotograaf België? Dat verschilt. Wat voor type fotoshoot wilt u doen? Hoeveel foto’s wilt u laten nemen? En heeft u een beginnende fotograaf of een doorgewinterde expert? Het is daarom lastig om de kosten in te schatten, maar gemiddeld kunt u rekening houden met een uurtarief dat tussen de € 60,- en € 100,- ligt.

PER UUR, DAGDEEL, REPORTAGE OF HELE DAG
Naast dat u een fotograaf per uur kunt inhuren, kunt u er ook voor kiezen hem of haar een dagdeel in te schakelen, of voor een korte reportage. Bruidsparen geven er vaak de voorkeur aan om een fotograaf een hele dag in te huren. Uiteraard zijn de kosten hierop van invloed. Zo liggen de gemiddelde kosten voor een dagdeel tussen de € 400,- en € 600,-. Voor een korte reportage tussen 1 en 1½ uur vragen fotografen gemiddeld tussen de € 60,- en € 100,-. Voor een hele dag betaalt u gemiddeld tussen de € 800,- en € 1000,-.

DIGITALE FOTO’S OF AFGEDRUKT
Een andere keuze die de meeste fotografen u zullen bieden is of u de foto’s digitaal wilt ontvangen of afgedrukt. Kiest u ervoor om de foto’s alleen digitaal te ontvangen, dan betaalt u de kosten voor het bewerken en selecteren. Hierbij kunt u uitgaan van het uurloon dat de fotograaf hanteert. Wilt u de foto’s afgedrukt ontvangen, dan komen hier de kosten voor het afdrukken en het materiaal bij. De tarieven en mogelijkheden van fotografen kunnen veel verschillen. Wij raden u daarom aan om altijd 3 tot 4 offertes van verschillende fotografen op te vragen.
Lees meer...

Wat kost een fotograaf voor een bruiloft?

Voor een huwelijk moet veel geregeld worden en het inhuren van een fotograaf is daar vaak onderdeel van. Maar wat kost een fotograaf voor een bruiloft eigenlijk? Dit is een vraag die de meeste aanstaande bruidsparen flink bezighoudt. Om hierin rust voor uzelf te creëren is het verstandig om tijdig 3 tot 4 offertes bij verschillende fotografen op te vragen. De tarieven voor een trouwfotograaf in België verschillen namelijk nogal. Hiervoor zijn meerdere redenen.

UURTARIEF, DAGTARIEF OF PAKKETTARIEF
De eerste keuze die u kunt maken bij het inhuren van een trouwfotograaf is of u hem of haar per uur wilt inhuren of voor een dag(deel). De uurtarieven van een bruiloftsfotograaf liggen gemiddeld rond de € 150,-. Bij sommige fotografen zitten hier de kosten voor het bewerken, selecteren en digitaal aanleveren bij in. Voor een hele dag bent u gemiddeld € 800,- tot € 1000,- kwijt aan enkel het uurtarief. Daar zitten overige kosten zoals het bewerken van de foto’s meestal niet bij in. Dit is vaak wel het geval als u kiest voor een pakkettarief. Het is dus belangrijk om goed de verschillende onderdelen van de opgevraagde offertes te vergelijken.

NABEWERKING EN AANLEVERING
Elke trouwfotograaf zal de kosten voor nabewerking in zijn of haar offerte vermelden. De fotograaf steekt dan ook veel tijd in de nabewerking. Gemiddeld genomen selecteren bruiloftsfotografen 25% tot 30% van alle genomen foto’s. Deze foto’s worden aan u voorgelegd om een selectie uit te maken. Vervolgens kunt u aangeven of de fotograaf deze in een trouwalbum moet verwerken of digitaal moet aanleveren. Overbodig te noemen dat bij de aanleveringskeuze verschillende tarieven gemoeid zijn.
Lees meer...

Wat kost een fotoshoot?

Stel, u wilt een fotoshoot laten maken door een professionele fotograaf. Bijvoorbeeld samen met uw familie, van uw baby of een fotoshoot voor zakelijke doeleinden. U vraagt zich dan ongetwijfeld af: wat zijn richtprijzen voor een fotoshoot? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw specifieke wensen. Ook is de duur van de fotoshoot van invloed. Verder hanteren sommige fotografen een hoger tarief bij meerdere personen. Kortom, allemaal redenen om meerdere offertes op te vragen als u een fotoshoot overweegt.

VERSCHILLENDE UURTARIEFEN VAN FOTOGRAFEN
De meeste fotografen hanteren een uurtarief, een tarief voor een dag(deel) of voor een korte reportage. Qua uurtarief zitten er soms sterke verschillen tussen fotografen. Zo zijn er fotografen waar u al voor € 60,- per uur terecht kunt voor een fotoshoot. Aan de andere kant zijn er ook fotografen die een uurtarief van € 100,- tot € 150,- hanteren. Meestal is de ervaring van de fotograaf op het uurtarief van invloed, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

PORTFOLIO VAN DE FOTOGRAAF
Behalve 3 tot 4 offertes opvragen is het ook verstandig om op voorhand het portfolio van de fotograaf in kwestie te bekijken. Zo kan een fotograaf wel goedkoop zijn, maar als u ontevreden bent over het resultaat is het zonde van uw geld. Juist daarom raden wij u aan om zijn of haar portfolio vooraf te bekijken alvorens u akkoord gaat met een offerte. Spreekt de stijl van de fotograaf u aan bijvoorbeeld en wat is uw algemene indruk van de kwaliteit?
Lees meer...

De beste fotograaf in België?

Wij hebben alle informatie die te vinden is over fotografen voor u op een rijtje gezet. Zo kan u eenvoudig kiezen wie de beste fotograaf is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in België duizenden fotografen met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is, spelen verschillende factoren een rol:

- Welke specialisatie; Portretten? Bruiloften? Zakelijke fotoshoot?
- Wat is hun achtergrond, ervaring?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie over hen bekend? Website, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle fotografen in Vlaanderen. Dit is een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, en dus objectief.

TOP 10 BESTE FOTOGRAFEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste fotografen per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de fotografen selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de fotograaf gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 fotografen te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze voor uw fotograaf kunt maken.
Lees meer...

Wat doet een fotograaf?

Een fotograaf is iemand die op professionele basis foto's maakt met een fotocamera. Dat klinkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Een professionele fotograaf heeft bij het maken van een foto al voor ogen hoe hij of zij deze wil hebben. Daarbij houdt de fotograaf rekening met de omgeving en de setting die is opgebouwd. Dat kan in de studio van de fotograaf zijn, maar veel fotografen kunnen ook op locatie foto’s maken. Er zijn tientallen soorten foto’s die gemaakt kunnen worden en daarom hebben veel fotografen zichzelf gespecialiseerd in een bepaald type fotografie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan groepsfotografie, zwangerschapsfotografie, bruidsfotografie, portretfotografie of bedrijfsfotografie.

SPECIALITEIT
Iedere fotoshoot vraagt om een andere manier van fotograferen en vaak ook om een ander type camera. Bij bruidsfotografie, of trouwfotografie, zit de hele dag vol met belangrijke momenten die in enkele seconden voorbij kunnen gaan. Het vastleggen van dat specifieke moment en die ene spontane emotie is bij bruidsfotografie ontzettend belangrijk. Een ervaren bruidsfotograaf zal die momenten herkennen en goed kunnen vastleggen. Een portretfotograaf zal daarentegen instructies kunnen geven en meerdere foto’s kunnen maken, terwijl een bedrijfsfotograaf een commerciële twist moet kunnen geven aan de foto.

MEER DAN ALLEEN FOTO’S MAKEN
Een fotograaf moet dus meer kunnen dan alleen het maken van foto’s. Een goede fotograaf moet daarom een flink aantal eigenschappen bezitten. Denk aan het herkennen van spontane momenten en het goed kunnen werken met licht. Maar daarnaast moet hij/zij ook goed kunnen communiceren en organiseren, improviseren en samenwerken. Tot slot hoort het nabewerken van de foto’s ook vaak tot de taken van de fotograaf, waardoor het werk van de fotograaf zelfs na het nemen van de foto niet is afgelopen.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Beroepsfotografen.be

Beroepsfotografen.be verenigt zelfstandige fotografen uit diverse sectoren. De beroepsvereniging komt op voor de belangen van haar leden bij regionale, nationale en internationale overheden en het publiek. Daarnaast organiseert zij workshops, bijscholingsinitiatieven, ervaringsuitwisselingen en studiereizen. De kwaliteitsverhoging, de promotie van de fotografie en de collegialiteit tussen vakfotografen staan daarbij voorop.
Lees meer...

vzw Studio

vzw Studio is er voor en door professionele fotografen. Hoewel enkel voltijdse fotografen lid kunnen worden van de vzw, kunnen ook fotografen in bijberoep deelnemen aan de meeste opleidingen om zo te kunnen groeien, en hun beroep uit te bouwen tot een voltijdse activiteit. vzw Studio organiseert opleidingen en workshops rond 3 duidelijke pijlers die het leven van de professionele fotograaf beheersen: Techniek, creativiteit en het runnen van een bedrijf.
Lees meer...

.