Menu

Lynn Meeuwissen

Meester Saklaan 36, Hamont-Achel Hamont
4 jaar actief
8,9 (5)
Vraag een prijsopgave aan bij Lynn Meeuwissen
Op welk gebied kan de advocaat u helpen?
Gratis en vrijblijvend
Of neem rechtstreeks contact op
Over Lynn Meeuwissen:
Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Antwerpen, werkte ik zes jaar aan de balie van Dendermonde. Daar evolueerde mijn liefde voor het recht naar een diepgewortelde passie voor familie- en jeugdrecht.

In 2018 voltooide ik de opleiding tot erkend bemiddelaar in familiezaken. In 2020 werd ik eveneens erkend als bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken én in collaboratief onderhandelen. Ik wil hiermee mensen helpen om op een constructieve wijze tot een duurzame oplossing te komen die door alle betrokkenen gedragen wordt.

Aanvullend ben ik als praktijkassistente ook verbonden aan de KULeuven, waar ik de nieuwste ontwikkelingen in het jeugdrecht en de positie van minderjarigen in het recht bestu. In die hoedanigheid heb ik reeds een aantal publicaties op mijnnaam staan.

ADVOCAAT

Zit u met een juridische vraag of probleem? Dan kunt u voor een eerste raadpleging snel bij mij terecht. Tijdens dit gesprek luister ik naar uw verhaal, en stel ik bijkomende vragen om een correct beeld te krijgen van het probleem. Vervolgens begeleid ik u op een persoonlijke en doeltreffende manier, zodat we samen een juridische strategie kunnen uitstippelen.

Het is erg belangrijk dat u niet met vragen of twijfels blijft zitten tijdens het verloop van een zaak. U wordt dus te allen tijde correct en voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden, de moeilijkheden en de haalbaarheid van het procedureverloop. Zo blijft u betrokken en begrijpt u waarom we bepaalde stappen zetten om tot de gewenste oplossing te komen.

Zo snel mogelijk een goede oplossing vinden is mijn streefdoel. Vaak volstaat het om te adviseren, te onderhandelen of te bemiddelen. Maar wanneer al deze alternatieven opgebruikt of uitgesloten zijn, wordt procederen noodzakelijk. Uit ervaring weet ik wanneer het uit juridisch standpunt nog zinvol is om te onderhandelen, en wanneer niet meer.

De persoonlijke aanpak, een uitgebreide toelichting en een nauwgezette opvolging van de mogelijkheden én het procedureverloop primeren in elk dossier.

BEMIDDELAAR

Als bemiddelaar wil ik het verschil maken bij familiale geschillen. Door alle betrokkenen aan het woord te laten en de behoeften en noden van iedereen in kaart te brengen, wordt er samen naar een gedragen en duurzame oplossing gezocht. Een bijkomende opleiding in het jeugdrecht maakt dat ze hierbij extra aandacht geeft aan de kinderen: het is belangrijk dat zij zich gehoord voelen, begrijpen waarom hun ouders uit elkaar gaan en waarom bepaalde afspraken gemaakt worden.
Lees meer...
Diensten
Verblijfsregeling
Echtscheiding
Familierecht
Verkeersovertreding
Verkeersrecht
Strafprocedures
Jeugdrecht
Strafrecht
Bemiddeling
Relatie & Familie
Anders
Ervaring & vakmanschap
4 jaar actief
5 beoordelingen
10 jaar ervaring
Lid van
Orde van Vlaamse Balies

Opleidingen en certificaten

Master in de Rechten met onderscheiding, Universiteit Antwerpen, 2011
Bijzondere Opleiding Jeugdrecht, Orde van Advocaten, 2014
Opleiding Salduz, Orde van Advocaten, 2014
Opleiding tot erkend bemiddelaar in familiale zaken, Mediv, 2018
Bijzondere Opleiding Cassatieprocedure in Strafzaken, Orde van Advocaten, 2019
Opleiding erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, Mediv, 2020
Bijzondere Opleiding Collaboratieve Onderhandelingen, Module I, Orde van Advocaten, 2020

Reviews over Lynn Meeuwissen
info_outline

Zeer goed 5,0
starstarstarstarstar_half
5 reviews

Neem contact op met deze advocaat

Vraag een prijsopgave aan bij Lynn Meeuwissen
Op welk gebied kan de advocaat u helpen?
Gratis en vrijblijvend
Vergelijkbare advocaten in de buurt