Vind een top 10 Aannemer in Herent

Vertel ons wat u zoekt en bekijk de top 10 beste lokale bedrijven voor uw klus

Ik zoek een aannemer voor
Plaats
aannemer.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Aannemers in Herent

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 183 aannemers in Herent. Het meest complete overzicht. Uw klus in goede handen met de beste aannemers in uw regio.

In Herent kunt u een aannemer vinden om uw woning of bedrijf te bouwen of verbouwen. Bij het kiezen van een aannemer sluit u een contract af dat de werkzaamheden bevat waarvoor de aannemer verantwoordelijk is. De hoofdaannemer kan onderaannemers bij de verbouwing betrekken en hen een deel van het werk laten uitvoeren. Dit gebeurt als de hoofdaannemer niet de juiste expertise heeft over het bouwproject. Bouwprojecten zijn grofweg op te delen in drie types:

• Verbouwing of renovatie: bij verbouwen of renoveren gaat het om het (gedeeltelijk) vernieuwen van de woning. Denk aan het verbouwen van de badkamer of keuken.
• Aanbouw, uitbouw of opbouw: bij een aanbouw, uitbouw of opbouw wordt de woonruimte vergroot door een deel aan-, uit- of op te bouwen. Denk aan een uitbouw van de woonkamer of het plaatsen van een dakkapel.
• Nieuwbouw: bij nieuwbouw gaat het om het geheel opbouwen van een woning of ander pand. Dit is vaak het geval als u een stuk grond heeft gekocht en daar een woning wilt bouwen.

In Herent hebben wij 183 goede aannemers gevonden. De aannemers in Herent hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een 8.9. Welke aannemer u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor uw verbouwing of renovatie. We kunnen u daarnaast ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende aannemers. Zo kunt u eenvoudig de aannemersbedrijven vergelijken en de aannemer kiezen die bij u past.
Lees meer...
5
10. Athos Brabant
8,2 (34)

Reeds meer dan 40 jaar!
Gevelisolatie
Het is stilaan algemeen geweten dat een dak isoleren de moeite waard is, aangezien ongeveer 25 % van alle energie uit een woning verdwijnt via het dak. Maar wist u ook dat minstens evenveel – maar vaak nog meer – energie verdwijnt door muren die niet geïsoleerd zijn?

Investeren in een goede gevelisolatie is dus minstens even belangrijk, zoniet nóg belangrijker dan dakisolatie, gezien de grote oppervlakte de muren van een woning in beslag nemen.

Gevelreiniging
Met een gevelreiniging aangepast aan het type van uw gevel, kan uw woning er in slechts enkele dagen tijd als nieuw uitzien zonder aan het karakter van de woning te moeten raken. Of het nu gaat om een gezellige oude hoeve, een charmante rijwoning, een statig herenhuis, een modernistische villa, een handelspand…wij kunnen er voor zorgen dat uw woning de parel van de buurt wordt, dankzij een grondige opfrisbeurt.

Sierpleister
Wil u uw verouderde woning een modernere look aanmeten zonder drastische verbouwingswerken te laten uitvoeren? Wilt u nieuwgebouwde woning stijlvol afwerken?

Wilt u uw passiefwoning optimaal isoleren zonder het esthetische aspect uit het oog te verliezen? Wil u uw handelspand meer uitstraling geven?

Van het voorbereiden van de muren tot het aanbrengen van de pleister: Athos Brabant zorgt ervoor dat de werken vakkundig worden uitgevoerd zodat uw woning de eye-catcher van de straat wordt. Of het nu gaat om het volumespel van een moderne constructie optimaal tot zijn recht te laten komen, of om een zwaar verbouwd pand tot een mooi en uniform geheel te herleiden …U bereikt het mooiste resultaat met de Athos-sierpleister.

Schilderen van de gevel
Ziet u uw woning graag in een nieuw kleedje, maar wil u toch de structuur van de stenen blijven zien? De Athos-schilders brengen op uw gevel een uiterst kwalitatieve verf aan in een kleur die u kan kiezen uit ons ruime gamma.

Kaleien van gevels
Kaleien is een manier om uw gevels van een prachtig esthetisch uitzicht te voorzien in diverse kleuren. Deze methode die honderden jaren geleden al werd toegepast is een nieuwe trend op het gebied van geveldecoratie en verfraaiing.

Doe-het-zelf producten
Bent u een fervente doe-het-zelver en gaat u liever zelf aan de slag? In de Athos-winkel kunt u terecht voor alle materialen die u nodig heeft voor de kwaliteitvolle uitvoer van uw gevelwerken.

De producten die we in onze winkel aanbieden, zijn dezelfde als de producten die door onze professionals gebruikt worden bij het uitvoeren van gevelwerken en dat maakt onze winkel uniek in de streek! Door de Athos doe-het-zelf producten te gebruiken, kunt u er dus zeker van zijn dat u als doe-het-zelver met het beste materiaal werkt. Onze medewerkers staan u graag bij met het nodige advies.
...

Gratis en vrijblijvend
Dorenstraat 201, Herent
34 beoordelingen
45 jaar actief
Filters
Type opdracht
Trustlocal score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een aannemer?

Een aannemer kost per uur tussen de 35,- en € 45,- Een aannemer mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een aannemer kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

30
35
45
50

Veelgestelde vragen

Wat doet een aannemer?

Een aannemer of aannemersbedrijf helpt u met het bouwen of verbouwen van uw woning of bedrijf. Een aannemer werkt in dienst van de opdrachtgever en sluit met deze een contract af. In dit contract staan de werkzaamheden die onder de verantwoordelijkheid vallen van de aannemer. In dit contract staat ook de prijs en de termijn waarbinnen het project uitgevoerd moet worden. Een aannemer stuurt de vakmannen aan, zodat uw woning of pand volgens planning en naar uw wensen wordt gebouwd of verbouwd. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een dakkapel, een uitbouw of een aanbouw, of een verbouwing van de badkamer of keuken. Een aannemer kan u bij veel bouwklussen helpen.

ONDERAANNEMERS
Een aannemer is verantwoordelijk voor het aansturen van de werknemers en de realisatie van het bouwproject. Voor sommige bouwprojecten zijn werkzaamheden nodig die de aannemer zelf niet kan uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat de aannemer niet de juiste expertise of certificaten heeft. Er worden dan andere bedrijven ingezet door de hoofdaannemer. Deze bedrijven worden onderaannemers genoemd en voeren in opdracht van de hoofdaannemer een deel van het werk uit. De hoofdaannemer blijft echter verantwoordelijk voor de realisatie van het gehele project.

ONTZORGEN
Bij de bouw, verbouw of restauratie van een woning of ander pand is het belangrijk dat alle vergunningen in orde zijn. Naast de vergunningen zijn er vaak ook nog een flink aantal wetten die de aannemer moet naleven. Een goede aannemer helpt u niet alleen bij de bouw, verbouw of restauratie. De aannemer kan u ook veel tijd en gedoe besparen. Met een aannemer heeft u één aanspreekpunt die het complete traject van eerste schets tot en met oplevering en nazorg voor zijn rekening neemt.
Lees meer...

Hoeveel kost een aannemer?

Voor veel verbouwingen en aanpassingen aan uw woning kunt u het beste een professionele aannemer inhuren. Maar hoeveel kost een aannemer eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van de omvang van de verbouwing. Daarnaast bepalen aannemers hun eigen tarieven. Het gemiddelde uurtarief van een aannemer ligt tussen de € 30,- en € 50,-. Daarnaast heeft het type verbouwing en de regio waar dit plaats moet vinden vaak een invloed op het uurtarief. Om deze reden is het altijd verstandig om 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende aannemers.

GEHELE VERBOUWING OF GEDEELTELIJK
Een aannemer kan u van dienst zijn bij zowel een gehele verbouwing als een gedeeltelijke verbouwing. Bij een gehele verbouwing is het zo dat het werk in die mate omvangrijk is dat de aannemer vaak werkt met onderaannemers. Het voordeel voor u is dat u nergens naar hoeft om te kijken en de aannemer alles voor u regelt. Datzelfde geldt uiteraard indien u een gedeeltelijke verbouwing of renovatie wilt. Ook dan zorgt de aannemer er bijvoorbeeld voor dat uw badkamer professioneel gerenoveerd wordt. Andere voorbeelden van verbouwingen waar u een aannemer voor inschakelt zijn onder andere het plaatsen van een dakkapel en het bouwen van een veranda.

VERSCHILLENDE SOORTEN PRIJSAFSPRAKEN
Bij de meeste aannemers kunt u verschillende soorten prijsafspraken maken. Deze prijsafspraken hebben elk hun eigen voor- en nadelen. U beslist zelf op basis van uw voorkeur. Zo kunt u kiezen voor het afspreken van een vaste prijs, een richtprijs of een variabele prijs op basis van het aantal gewerkte uren. Alleen bij de vaste prijs weet u vooraf exact waar u aan toe bent. Let er wel op dat u hiervoor een gespecificeerde offerte ontvangt met duidelijk gemaakte afspraken.
Lees meer...

Wat is het uurtarief van een goede aannemer?

Bij veel mensen die gaan verbouwen rijst de vraag: wat is het uurtarief van een goede aannemer? Dat verschilt. Zo ligt het er bijvoorbeeld aan wat u precies wilt verbouwen en op welke locatie in Vlaanderen uw huis staat. Gemiddeld ligt het uurtarief van een goede aannemer tussen de € 30,- en € 50,-. Daarbij speelt het ook een rol of u te maken heeft met een ervaren aannemer of een startend bedrijf. Om hierin een goede afweging te kunnen maken vraagt u daarom het beste 3 tot 4 offertes op.

VARIABELE PRIJS OP BASIS VAN GEWERKTE UREN
U kunt bij het inhuren van een aannemer kiezen uit verschillende soorten prijsafspraken. Een voorbeeld hiervan is de afspraak van een variabele prijs op basis van het gewerkte aantal uren. Bij deze prijsafspraak legt u vooraf samen met de aannemer vast wat het uurtarief is. Daarnaast maakt u van tevoren afspraken over de materiaalkosten, de vervoerskosten en de eventuele huur van ondersteunend materieel. Bij een complete verbouwing zullen hier ook de kosten voor onderaannemers deel vanuit maken.

VASTE PRIJSAFSPRAAK
Het nadeel van een variabele prijsafspraak op basis van gewerkte uren is dat u van tevoren niet exact weet wat u uiteindelijk zult betalen. Dat weet u wel als u ervoor kiest een vaste prijsafspraak met de aannemer te maken. Ook dat behoort bij de meeste aannemers tot de mogelijkheden. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een richtprijsafspraak. U spreekt dan van tevoren af wat de verbouwing ongeveer zal kosten. De uiteindelijke kosten mogen hierbij niet meer dan 10% afwijken van de vooraf overeengekomen richtprijs.
Lees meer...

Waar moet u op letten bij een offerte van een aannemer?

Op het moment dat u besluit om te gaan verbouwen, zult u als eerste een kostenplaatje maken. Voor de meeste verbouwingen geldt dat het verstandig is om een aannemer in te schakelen. U vraagt daarom het beste 3 tot 4 offertes op, zodat u goed kunt vergelijken. Maar waar moet u op letten bij een aannemers-offerte? Er kunnen drie verschillende prijsafspraken met aannemers worden gemaakt en elke afspraak heeft zowel voor- als nadelen. Ook zijn er per afspraak specifieke aandachtspunten om rekening mee te houden.

VOORAF WETEN WAAR U AAN TOE BENT
Wilt u vooraf precies weten waar u wat de kostprijs betreft aan toe bent bij een verbouwing, dan maakt u een vaste prijsafspraak met uw gekozen aannemer. Bij de aanvraag van een offerte kunt u namelijk aangeven dat u een vaste prijsafspraak wenst. Nu zijn er aannemers die bij vaste prijsafspraken geen gespecificeerde offerte opmaken. Dit is namelijk niet verplicht bij dit type prijsafspraak. Wij raden u echter aan om toch een gespecificeerde offerte te vragen. Alleen zo kunt u immers meerdere aannemers goed met elkaar vergelijken.

GEMIDDELD UURTARIEF EN MATERIAALKOSTEN
Naast een vaste prijsafspraak kunt u ook kiezen voor een richtprijsafspraak of een variabele prijsafspraak op basis van het gewerkte aantal uren. Bij de richtprijsafspraak mogen de uiteindelijke kosten niet meer dan 10% afwijken van de overeengekomen richtprijs. Voor alle drie de prijsafspraken geldt dat aannemers een uurtarief hanteren. Het gemiddelde uurtarief van een aannemer ligt tussen de € 30,- en € 50,-. Let u hier goed op als u de offerte ontvangt. Daarnaast zijn de materiaalkosten, eventuele vervoerskosten en verhuurkosten aandachtspunten om op te letten bij offertevergelijkingen.
Lees meer...

De beste aannemer?

We hebben alle informatie die te vinden is over aannemers voor u op een rijtje gezet, zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste aannemer is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Vlaanderen honderden aannemers met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; Renovatie? Aanbouw? Keukens of badkamers?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie over hen bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle aannemers in Vlaanderen. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor iedere aannemer gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE AANNEMERS IN UW REGIO
Op basis van deze score hebben we een top 10 van beste aannemers per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de bedrijven selecteren die u het meeste aanspreken.

Heeft u de aannemer gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 aannemers te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Safety My Priority

Safety My Priority is een brede bewustmakingscampagne gericht naar iedereen die beroepshalve met bouwen en verbouwen te maken heeft. Een collectief bewustzijn omtrent risicopreventie en veiligheid moet het hoge aantal arbeidsongevallen in de Belgische bouwsector terugschroeven. Aannemers die hieraan deelnemen zullen veilig denken en handelen bij het uitvoeren van de werkzaamheden.
Lees meer...

Bouwunie

Bouwunie informeert dagelijks duizenden bouwondernemingen over de uitdagingen en veranderingen in de bouwsector. Bouwunie is er voor alle kmo-bedrijven en zelfstandige ondernemers uit de bouwsector. We behartigen de belangen bij de overheid, in de media, de publieke opinie en in het overleg met de andere sociale partners.
Lees meer...

FOD Erkende Aannemer

Wanneer een aannemer aan een aantal voorwaarden voldoet, krijgt de aannemer een erkenning van de bevoegde regionale minister op advies van de federale erkenningscommissie. De erkenning geeft aan de aanbestedende overheden het nodige vertrouwen voor een goede en degelijke uitvoering van de werken. De erkenning is, met andere woorden, een kwaliteitslabel.
Lees meer...

Confederatie Bouw

De Confederatie Bouw adviseert, informeert, verdedigt en vertegenwoordigt alle Belgische bouwbedrijven. Van éénmanszaken tot grote bedrijven. De organisatie vertegenwoordigt 16.000 ondernemingen uit de sector.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustlocal?
We brengen u rechtstreeks in contact met de beste aannemers in uw buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste aannemers
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste aannemers actief in Herent.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat u nodig heeft. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Contacteer direct
3.
Contacteer direct
Het antwoord van de bedrijven direct in uw mailbox. We delen uw e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.