Vind een top 10 Schilder

Selecteer de dienst die u nodig heeft
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.300.000+succesvolle aanvragen

Schilders in Schilder

Sorteren op
Bekijk de top 10 beste schilders in Schilder en omgeving op Trustlocal. Objectief & onafhankelijk. Voor schilderwerk buiten en het schilderen van muren, plafonds of kozijnen.
Alle diensten
Schilderwerk Buiten
Schilderwerk Binnen
Behangen
0 bedrijven gevonden
Filters
Sorteren op
Opdracht
Afstand
Trustlocal score

Over schilders in Schilder

Resultaat 1-10 van de beste schilders in Schilder. Het meest complete overzicht. Strak in de lak met de beste schilders in uw regio. In Schilder kunt u schilders vinden voor al uw schilderwerk. Het werk van de schilder begint bij het vaststellen van de ondergrond en het type verf. Vervolgens gaat de schilder het schilderwerk opmeten, afplakken, opschuren, afdekken en tot slot verven. Een schilder kan zowel binnen als buiten uw schilderwerk onderhouden of opnieuw laten schilderen. • Schilderwerk binnen: binnenschilderwerk, zoals deuren en kozijnen, moeten eens in de 7 á 10 jaar onderhouden worden. Een binnenschilder heeft verschillende manieren van schilderen, zoals sausen en spuiten. • Schilderwerk buiten: buitenschilderwerk, zoals de kozijnen en dakkapel, moeten eens in de 4 á 5 jaar onderhouden worden. Vaak zijn de kosten van een buitenschilder hoger door het gebruik van steigers, ladders en speciale buitenverf. In Schilder hebben wij NaN goede schilders gevonden. De schilders in Schilder hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een NaN. Welke schilder u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor uw schilderwerk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende schilders. Zo kunt u eenvoudig de schilders vergelijken en het schilderbedrijf kiezen dat bij u past.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte schilder voor uw opdracht? Bij Trustlocal vraagt u gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste schilders in Schilder.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste schilders in Schilder

We laten de beste schilders zien die actief zijn in Schilder. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke schilder u het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf uw opdracht

Laat met enkele klikken weten wat u zoekt. U verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen schilders.

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Ontvang prijsopgaven van de schilders die u het meest aanspreken. De meeste schilders reageren binnen 24 uur. Vind de beste schilder met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste schilder voor uw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na u het beste advies kunnen geven.

Wat kost een schilder in Schilder?

Een schilder kost per uur tussen de 35,- en45,- Een schilder mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een schilder kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

30
35
45
50

Veelgestelde vragen

Wat kost een schilder?

Wat een schilder kost, is uiteraard afhankelijk van het type opdracht. Wilt u uw raamkozijnen onderhouden of uw binnenmuren laten verven? De tarieven voor schilders liggen gemiddeld tussen € 35,- en € 50,- per uur. Hanteert de schilder tarieven per m2? Dan moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 25,- en € 30,-. In dit geval zitten hier meestal de kosten voor arbeidsloon, verf en overige materiaalkosten bij in. Ook zijn deze tarieven vaak inclusief BTW.

SCHILDER VOOR BINNEN OF BUITEN
Elke schilder hanteert eigen tarieven. Vaak wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen binnen schilderen en buiten schilderen. Dit komt, doordat deze schilderwerkzaamheden nogal van elkaar verschillen. Zo kan een schilder binnen ook uw muren en plafonds schilderen en bijvoorbeeld spuitwerk verzorgen. Net als binnen het geval is, kunt u een schilder buiten vragen uw lakwerk te verven. Vaak wordt gedacht dat dit niet in de winterperiode mogelijk is, maar het tegendeel is waar. U kunt bijvoorbeeld een speciale winterschilder inhuren. In veel gevallen hanteren winterschilders lagere tarieven in verband met de rustige periode.

GRONDVERF EN AANTAL LAKLAGEN
Ook de verftoepassing beïnvloedt de prijs. Wordt er bijvoorbeeld grondverf toegepast? En hoeveel verflagen of laklagen gaat de schilder aanbrengen? Wij raden u aan 3 tot 4 offertes op te vragen om een duidelijk prijsbeeld te krijgen.
Lees meer...

Wat is het uurtarief van een goede schilder?

Vaak hanteren schildersbedrijven een uurtarief, maar wat is het uurtarief van een goede schilder? Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Meestal zijn de leeftijd en de ervaring van de schilder in kwestie van invloed, maar ook of uw schilderopdracht binnen of buiten moet plaatsvinden. Gemiddeld ligt het uurtarief van een schilder tussen de € 35,- en € 50,-.
Omdat schilderbedrijven het doorgaans rustiger hebben in de winterperiode, bent u met een goede winterschilder meestal voordeliger uit.

KWALITEIT VAN HET VERFMATERIAAL
Wat ook van invloed is op de offerteprijs is de kwaliteit van het materiaal. Een goede schilder zal altijd gebruik maken van hoogstaande kwaliteit verfsoorten en overig materiaal. Daarnaast speelt de ondergrond een rol. Hoeveel laklagen moeten er bijvoorbeeld aangebracht worden en wordt het schilderwerk eerst in de grondverf gezet? Vaak geven schildersbedrijven ook een garantie op het schilderwerk. Hier kun je de kwaliteit ook uit afleiden. Kortom, allemaal aandachtspunten die u kunt vergelijken door 3 tot 4 offertes op te vragen.
Lees meer...

Wat zijn de kosten van buitenwerk schilderen?

Net als schilders voor binnen hanteren buitenschilders hun eigen tarieven. Vaak is dit een uurtarief. Het gemiddelde uurtarief voor een buitenschilder ligt tussen de € 35,- en € 50,- maar dit zijn niet de enige kosten om rekening mee te houden. Zo zal een buitenschilder ook kosten in rekening brengen voor de gebruikte verf en overige materialen.

ERVARING EN WONINGSOORT
De hoeveelheid ervaring van de buitenschilder is doorgaans van invloed op het uurtarief dat berekend wordt. Daarnaast speelt ook het soort huis dat u heeft een rol in de uiteindelijke kosten. Zo liggen de gemiddelde kosten voor een appartement tussen de € 1000,- en € 2500,- en voor een vrijstaand huis tussen de € 5500,- en € 7500,-. Voor een halfopen bebouwing of hoekwoning liggen de gemiddelde prijzen tussen € 2500,- en € 5000,-.

VOORDELIGE WINTERSCHILDER
Vaak wordt gedacht dat buitenwerk schilderen in de winterperiode niet tot de mogelijkheden behoort. Dat is niet altijd het geval. Zo zijn er winterschilders die juist in deze periode het buitenwerk schilderen. Meer nog, soms is het juist verstandiger en goedkoper om in de winterperiode uw buitenwerk te laten schilderen. Wij raden u daarom aan om zeker 3 tot 4 offertes op te vragen.
Lees meer...

Waar moet u op letten bij een schilders-offerte?

Er zijn meerdere factoren die de offerteprijs bepalen. Denkt u dan aan arbeidsloon, maar ook aan het materiaal dat wordt gebruikt, of u binnen of buiten laat schilderen en in welke periode dit gebeurt.

ARBEIDSLOON, VERFSOORT EN OVERIG MATERIAAL
Veel schilders hanteren een uurtarief dat u terug zult zien op de offerte. Bestaat uw opdracht uit gedetailleerd schilderwerk? Dan ligt het uurtarief uiteraard hoger dan wanneer u de schilder vraagt grote oppervlaktes te verven. Sommige schilders hanteren geen uurtarief maar een m2-prijs. Wat eveneens van invloed is op de offerteprijs zijn de verfsoorten en het overige materiaal die de schilder gebruikt. Een goed schildersbedrijf zal dit specificeren op de offerte en het is belangrijk hier op te letten.

AANTAL LAKLAGEN EN GEBRUIK GRONDVERF
Daarnaast zal ook op de offerte staan uit hoeveel laklagen het schilderwerk bestaat. Ook kunt u zien of de schilder in kwestie eerst grondverf gebruikt. Om uzelf te verzekeren van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kunt u daarom het beste 3 tot 4 offertes opvragen. U ziet dan ook meteen of deze offertes deze specifieke aandachtspunten apart benoemen.
Lees meer...

Wanneer het schilderwerk onderhouden?

Schilderwerk veroudert en na een aantal jaar moet het opnieuw gedaan worden. Het advies is om het buiten schilderwerk iedere vijf jaar te laten doen, terwijl het binnenschilderwerk eens in 7 á 10 jaar onderhouden moet worden. Het verschil komt doordat het buitenschilderwerk beïnvloed wordt door het weer. Het niet onderhouden van het schilderwerk kan leiden tot houtrot. Als er houtrot gevonden wordt, moet vaak het hele kozijn vervangen worden. Een goede verflaag beschermt het kozijn tegen houtrot. Een schilder kan vooraf vaak een indicatie geven over hoe lang het schilderwerk goed blijft.

HERKEN DE SIGNALEN
Zelf kunt u ook zien wanneer het schilderwerk verouderd is. Ten eerste kunt u kijken of het schilderwerk blaasjes of scheurtjes heeft. Scheurtjes ontstaan vaak eerst op liggende onderdelen en op hoeken. Daarnaast kunt u kijken of het schilderwerk verkleurd is of dat de verf op sommige plaatsen loslaat. Het zijn simpele signalen om te zien dat uw schilderwerk toe is aan vernieuwing.

ONDERHOUDSCONTRACT
Sommige schilders bieden een onderhoudscontract. Dit is een soort abonnement waarbij de schilder periodiek (vaak jaarlijks) langskomt. Tijdens deze jaarlijkse controle, zorgt de onderhoudsschilder voor de inspectie, het onderhoud en het bijwerken van het schilderwerk. De prijs van het onderhoudscontract is afhankelijk van de hoeveelheid schilderwerk en opgenomen werkzaamheden. Een onderhoudsabonnement wordt vaak voor langere termijn aangegaan. Denk hierbij aan een periode van 5, 10 of zelfs 20 jaar.
Lees meer...

Hoe vind ik de beste schilder?

Er zijn in België honderden schilders met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; Binnen of buiten? Behangen of schilderen?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie over ze bekend? Website, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle schilders in België. De berekening van die score is voor iedere schilder gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE SCHILDERS IN UW REGIO
Op basis van deze scores hebben we een top 10 van beste schilders per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en opzoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de bedrijven selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de schilder gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 schilders te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...

Wat doet een schilder?

Het werk van de schilder start bij het vaststellen van de ondergrond en het bepalen van het soort verf. Daarnaast gaat de schilder ook aan de slag om alles op te meten, af te plakken, op te schuren en af te dekken. Als de schilder constateert dat er iets verrot is, moet het vervangen worden. Dit kan de schilder vaak ook zelf doen. Pas als dit alles gedaan is, gaat de schilder aan de slag met het aanbrengen van de verf. Vaak start de schilder met een grondverf voordat de normale verf aangebracht wordt. Voor het aanbrengen van de verf zijn er drie veelvoorkomende manieren: schilderen met verfrol, lakken en spuiten.

SCHILDEREN MET VERFROL, LAKKEN EN SPUITEN
Er bestaan verschillende manier om verf aan te brengen op een oppervlakte. De meest voorkomende manieren zijn het gebruik van een verfrol, lakken en spuiten. Lakken wordt vaak gedaan om materiaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zon of juist regen. Afhankelijk van de structuur en de staat van het object wat gelakt moet worden, wordt het aantal lagen lak wat nodig is bepaald. Zowel voorlakken als aflakken is belangrijk. Schilderen met een verfrol is relatief arbeidsintensief en duur. Spuiten met een verfspuit is een stuk goedkoper. Het grote nadeel is dat de gehele ruimte afgeplakt of afgeschermd moet worden vanwege de nevel, terwijl dit bij het gebruik van een verfrol niet hoeft.

Om tot een keuze voor een schilder te komen, raden wij u aan 3 tot 4 offertes op te vragen. Zo kunt u goed vergelijken welke werkzaamheden de schilders uitvoeren en voor welke prijs.
Lees meer...