Vind een top 10 Begrafenisondernemer in Antwerpen

Selecteer de dienst die u nodig heeft
Plaats
begrafenisondernemer.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
448.000+succesvolle aanvragen

Begrafenisondernemers in Antwerpen

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 10 begrafenisondernemers in Antwerpen. Het meest complete overzicht. Een persoonlijk en waardig afscheid met de beste begrafenisondernemers in uw regio.

In Antwerpen kunt u een begrafenisondernemer vinden om de uitvaart geheel naar wens en budget in te vullen. De begrafenisondernemer biedt nabestaanden ondersteuning bij alles wat er rondom een uitvaart in regio Antwerpen geregeld moet worden. De opbaarlocatie of condoleance bijvoorbeeld, maar ook de keuze voor een begrafenis of een crematie.

• Begrafenis: een traditionele begrafenis, met onder andere keuzes over het soort kist, de grafsteen en de catering na de uitvaart.
• Crematie: een crematies, met onder andere keuzes over het crematorium, de urn en de rouwadvertenties.

In Antwerpen hebben wij 10 goede begrafenisondernemers gevonden. De begrafenisondernemers in Antwerpen hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een 9.1. Welke begrafenisondernemer u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor het regelen van de begrafenis. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende begrafenisondernemers. Zo kunt u eenvoudig de begrafenisondernemer vergelijken en de begrafenisondernemer kiezen die bij u past.
Lees meer...
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste begrafenisondernemers aan te vragen
Uitvaartzorg Ketelaars.jpg
3
10. Uitvaartzorg Ketelaars
8,7 (15)

Hoe kunnen we u helpen?
Omdat het verlies van een dierbare een heel ingrijpende gebeurtenis is, begeleiden we u in alle stappen voor, tijdens en na de uitvaart.

We regelen niet alleen de praktische kant van de uitvaart. We maken ook tijd om te luisteren, zodat we rekening kunnen houden met de (uitvaart)wensen en het budget van de overleden dierbare en/of de nabestaanden. Elke uitvaart is een héél persoonlijke aangelegenheid. Een mooi afscheid is ook noodzakelijk om een pijnlijk verlies te kunnen verwerken en een plaatsje te geven.

Geschiedenis
Omstreeks 1900 werd de onderneming gesticht door Jan en Rosalia Ketelaars – van den Wyngaert. Door de jaren heen verzorgden zij naast begrafenissen, eveneens vrachtvervoer en verhuizingen en werd de naam Jan Ketelaars verbonden met doopsels, communie, huwelijk, jubilarissen en overlijden van vele families uit Kapellen en omgeving.

In volle oorlogstijd namen Jan en Margaretha Ketelaars – Van Tichel de zaak over. Dankzij een enorme toewijding werd de zaak gemoderniseerd en specialiseerden zij zich tot het uitvoeren van begrafenissen en huwelijken.

In 1963 kwamen Jan en Julia Ketelaars – De Schutter aan het roer van de onderneming en realiseerden omstreeks 1980 hun eerste rouwcentrum.
In 1987 heeft de vierde generatie, Jan en Myriam Ketelaars – van Aert, de zaak overgenomen. Zij wilden zich meer focussen op het uitvoeren van uitvaartplechtigheden en richten een volledig nieuw gebouw op met winkelruimte, privaat rouwcentrum, aula, toonzaal voor doodskisten, aparte besprekingsruimte.
...

Gratis en vrijblijvend
werkgebied Antwerpen
15 beoordelingen
1 jaar actief
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste begrafenisondernemers aan te vragen
Filters
Soort uitvaart
Begrafenisondernemer nodig
Afstand
Trustlocal score

Wat kost een begrafenisondernemer?

Een begrafenisondernemer kost gemiddeld tussen de Een begrafenisondernemer mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een begrafenisondernemer kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

3000
4000
10000
12000

Veelgestelde vragen

Wat doet een begrafenisondernemer?

Als u een dierbare verliest breekt voor u als nabestaande een zware periode aan. U heeft niet alleen een zwaar verlies te verwerken, maar u moet ook allerlei zaken regelen. Denk daarbij aan de uitvaart zelf, maar ook aan de uitvaartceremonie en eventuele rouwberichtgeving. Daarnaast moet u kiezen wat er met het lichaam van uw dierbare moet gebeuren. Een begrafenisondernemer kan u daarbij ondersteuning bieden. Maar wat doet een begrafenisondernemer precies?

DE ROL VAN DE BEGRAFENISONDERNEMER
De werkzaamheden van een begrafenisondernemer zijn zeer divers. In grote lijnen biedt de begrafenisondernemer ondersteuning aan nabestaanden. Hij of zij zorgt voor een juiste organisatie van de uitvaart en alles wat daaromheen geregeld moet worden. Ook geven begrafenisondernemers adviezen aan nabestaanden over alle praktische zaken die bij het overlijden van een dierbare komen kijken. Kortom, u wordt als nabestaande in alles bijgestaan door de begrafenisondernemer. Zowel voor, tijdens, als na de uitvaartceremonie.

BEZIG ZIJN MET ROUWVERWERKING
Doordat de begrafenisondernemer u als nabestaande begeleidt bij het maken van moeilijke keuzes, kunt u bezig zijn met rouwverwerking. Voorbeelden van keuzes die de begrafenisondernemer u voorlegt zijn de uitvaartwensen en de kosten die daarbij komen kijken. Als de overledene zijn of haar wensen niet heeft laten vastleggen, zal u bijvoorbeeld moeten beslissen wat de opbaarlocatie moet zijn. Ook moet er vaak snel door u als nabestaande beslist worden of uw dierbare begraven of gecremeerd moet worden. Zoals de begrafenisondernemer u zal vertellen, hebben andere zaken zoals de rouwkaart, de condoleance en eventuele rouwadvertentie minder haast.
Lees meer...

Wat kost een begrafenisondernemer?

Mensen die de uitvaart moeten regelen van een dierbare hebben het emotioneel vaak zwaar. Daarom kiezen veel nabestaanden voor een begrafenisondernemer. De begrafenisondernemer biedt nabestaanden ondersteuning bij alles wat er rondom een uitvaart geregeld moet worden. De opbaarlocatie bijvoorbeeld, maar ook de keuze voor een begrafenis of een crematie. Deze ondersteuning wordt doorgaans als geruststellend ervaren. Nabestaanden kunnen hierdoor de tijd nemen voor hun rouwverwerking. Maar wat kost een begrafenisondernemer eigenlijk?

ONDERNEMINGEN IN UITVAARTZORG
In de meeste gevallen maken de kosten voor de begrafenisondernemer deel uit van de gehele uitvaart. Dit komt doordat begrafenisondernemer doorgaans in dienst zijn van een uitvaartonderneming. Voor nabestaanden die de uitvaart moeten regelen, betekent dit dat zij met één partij te maken hebben. Soms heeft de overledene vast laten leggen welke uitvaartonderneming zijn of haar voorkeur had. Ook komt het echter vaak voor dat hierover geen afspraken zijn gemaakt. Om een juiste keuze te maken tussen de verschillende begrafenisondernemer, is het raadzaam om 3 of 4 prijsopgaves op te vragen.

DE KOSTEN VAN EEN UITVAART
De uiteindelijke kosten voor een uitvaart verschillen namelijk per uitvaartonderneming. Dit komt uiteraard door de verschillen in persoonlijke wensen, maar ook door de verschillende tarieven die gehanteerd worden. Waar u dan aan moet denken? Kiest u voor een begrafenis of een crematie bijvoorbeeld. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor de opbaarlocatie en de aankleding en catering van de condoleance. Verder zijn er de kosten voor de rouwberichtgeving en dus ook voor de begrafenisondernemer.
Lees meer...

Wat kost een uitvaart?

Een dierbare van u komt te overlijden en hij of zij gaf tijdens het leven aan begraven te willen worden. Als de overledene hiervoor geen verzekering heeft afgesloten, kan een begrafenis flink in de kosten lopen. Dit wordt vaak door mensen onderschat. Want wat kost een uitvaart eigenlijk? In België bedragen de kosten voor een begrafenis of crematie gemiddeld rond de € 5.000. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren.

DE LAATSTE RUSTPLAATS
Persoonlijke wensen zijn van invloed op de hoogte van de begrafeniskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een crematie of een begrafenis, of het type kist. Dit kan variëren van een basisvariant tot aan een luxe variant.

UITVAARTVERZORGER EN UITVAARTONDERNEMING
Kiest u voor een traditionele begrafenis, dan komen hier uiteenlopende kosten bij kijken. Denkt u dan aan de keuze voor de kist, een grafsteen en de kosten voor de uitvaart zelf. Hoeveel gasten wilt u bijvoorbeeld uitnodigen? En wilt u hen ook iets te eten en drinken aanbieden? U kunt hierin begeleid worden door een begrafenisondernemer. Hij of zij helpt u bij het maken van deze keuzes en zal u aangeven wat de kosten zullen zijn. Alle kosten – inclusief de kosten voor de begrafenisondernemer – betaalt u aan de door u gekozen uitvaartonderneming.

Het is raadzaam hier 3 of 4 offertes voor op te vragen, zodat u goed kunt inschatten wat de totale kosten zijn.
Lees meer...

Wat te doen bij overlijden?

Er komt van alles op u af als u een dierbare verliest. In een emotioneel zware tijd moeten nabestaanden allerlei praktische zaken regelen en belangrijke keuzes maken. Terwijl rouwverwerking centraal zou moeten staan. Precies om die reden kunt u als nabestaande voor een begrafenisondernemer kiezen. Hij of zij begeleidt u bij alle zaken die geregeld moeten worden. Daarnaast geeft de begrafenisondernemer aan welke keuzes u wanneer moet maken en wat hiervoor de kosten zijn.

HET OVERLIJDEN MELDEN
De eerste stap die nabestaanden moeten nemen is het overlijden melden. Zo zal de huisarts meteen een Verklaring van overlijden moeten invullen. Verder moet u aangifte bij de gemeente doen van het overlijden (met de overlijdensverklaring). De gemeente maakt vervolgens een Akte van overlijden op. Ook moet de uitvaart zo snel mogelijk geregeld worden. Voor al deze zaken kunt u een beroep doen op de begrafenisondernemer. Daarom doet u er verstandig aan het overlijden ook meteen bij de begrafenisondernemer te melden.

DE BEGRAFENISONDERNEMER ONTZORGT
Naast de praktische zaken zal de begrafenisondernemer u ook begeleiden bij het maken van keuzes. Als u de keuze voor cremeren of begraven heeft gemaakt moet u bijvoorbeeld ook kiezen waar de opbaarlocatie zal zijn. Daarnaast moet er een keuze gemaakt worden over de rouwberichtgeving, de condoleance, de uitvaartceremonie zelf en eventuele catering. Een begrafenisondernemer kan u volledig ontzorgen en helpen de juiste keuzes te maken. Maar al deze keuzes brengen kosten met zich mee. U doet er daarom verstandig aan om 3 of 4 offertes op te vragen alvorens u voor een uitvaartonderneming kiest.
Lees meer...

De beste begrafenisondernemer?

Het vinden van de juiste begrafenisondernemer is een heel persoonlijke keuze. Om die keuze te maken hebben we alle informatie die te vinden is over begrafenisondernemers voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste begrafenisondernemer is voor uw situatie en in uw regio.

Er zijn in België duizenden begrafenisondernemers met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; Begrafenissen of crematies? Religieus? Persoonlijke benadering?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie over hen bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle begrafenisondernemers in België. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor iedere begrafenisondernemer gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE BEGRAFENISONDERNEMERS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste begrafenisondernemers per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de bedrijven selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de begrafenisondernemer gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 begrafenisondernemers die te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...
Hoe werkt Trustlocal?
We brengen u rechtstreeks in contact met de beste begrafenisondernemers in uw buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste begrafenisondernemers
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste begrafenisondernemers actief in Antwerpen.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat u nodig heeft. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Contacteer direct
3.
Contacteer direct
Het antwoord van de bedrijven direct in uw mailbox. We delen uw e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.