Vind een top 10 Tuinier in Vorselaar

Vertel ons wat u zoekt en bekijk de top 10 beste lokale bedrijven voor uw klus

Ik zoek een tuinier voor
Plaats
tuinaanleg-en-tuinonderhoud.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Tuiniers in Vorselaar

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 109 tuiniers in Vorselaar. Het meest complete overzicht. De tuin van uw dromen dankzij de beste tuiniers in uw regio.

In Vorselaar kunt u een tuinier inhuren voor de renovatie, het onderhoud of de aanleg van tuinen. Behalve het snoeien en trimmen van planten, struiken en bomen, kunt u tuiniers ook inzetten voor complete tuinrenovaties of het aanleggen van terrassen, vijvers en andere tuinelementen. De tuinier die u inhuurt zal u van deskundig advies voorzien en aangeven wat de mogelijkheden zijn.

• Tuinontwerp: Elke mooie tuin heeft een goed tuinontwerp nodig. Een tuinier of tuinarchitect zal kijken naar uw wensen en naar de tuin zelf, wat er in de tuin past en wat er mogelijk is. Vaak kunt u bij dit ontwerp ook een beplantingsplan maken, waarin het aantal en de soorten planten beschreven wordt.
• Tuinrenovatie: Bij een tuinrenovatie haalt de tuinaannemer (een deel van) de tuin leeg en wordt de tuin opnieuw ingericht. Een tuinrenovatie kan eenvoudig zijn door nieuwe beplanting of bestrating aan te leggen, maar ook ingrijpend waarbij de gehele tuin vernieuwd wordt.
• Tuinaanleg: Bij tuinaanleg legt een tuinaannemer een nieuwe tuin aan. Dit doet de tuinier vaak op basis van een tuinontwerp, beplantingsplan en bestratingsplan.
• Tuinonderhoud: Het onderhoud van uw tuin kunt u uitbesteden aan een tuinier. Deze zal uw tuin reinigen, onkruid wieden, planten zaaien, bemesten en bomen en planten snoeien.

In Vorselaar hebben wij 109 goede tuiniers gevonden. De tuiniers in Vorselaar hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een 8.4. Welk tuinier u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor uw tuin. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende tuiniers. Zo kunt u eenvoudig de tuiniers vergelijken en de tuinier kiezen die bij u past.
Lees meer...
10
2. Eric Sels Tuinarchitectuur
8,5 (5)

Mocht iemand een tuinarchitect met stijl en visie zoeken die toevallig ook veel ervaring heeft, dan mag u hem zonder twijfel mijn adres geven.

De ontmoetingen en het persoonlijk contact met telkens nieuwe klanten heeft me de afgelopen veertig jaar enorm rijk gemaakt aan ervaring. Onze projecten zijn dan ook heel divers en inspirerend geweest. Van stadstuinen en villatuinen in alle uithoeken van het land tot de binnentuinen van het zwemparadijs ‘Aqualibi’ in Waver. Alsook een parkdomein met landschappelijke vijver en diverse eilandjes waarvan eentje met een helihaven (Nederland), daktuinen (Knokke en Brussel) en een bouwproject met winkelgalerij en een pleintje in het centrum van Turnhout. Voor Lamborghini realiseerden we een woestijnoase met bedoeïenententen en spiegelvijvers op het autosalon te Brussel.Het zijn slechts enkele voorbeelden van de meest uiteenlopende projecten. De rode draad doorheen mijn parcours is het streven naar spitse originaliteit en natuurlijke eenvoud. Eén van mijn belangrijke voorbeelden is Steve Jobs, de bezieler van Apple. Onaantrekkelijke apparaten in de meest wonderbaarlijke hebbedingen omtoveren was zijn missie. Mensen blij maken met gesofistikeerd en knap design.

Ongetwijfeld is mijn belangrijkste professionele ervaring de aanschaf in 1994 van een landgoed te Turnhout. Dit voormalig weiland van
3 HA heb ik stapsgewijs getransformeerd tot een landschappelijke tuin met waterpartijen, intieme plekken en weidse zichten waar het verloop van de seizoenen en de simultaan lopende tuinprojecten hebben geleid tot diepe inzichten. We ontvangen er u graag in de ontwerpruimte annex bibliotheek-orangerie.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Vorselaar
5 beoordelingen
37 jaar actief
9
3. Jardinerie Geys / Michel
8,5 (4)

Ruim 25 jaar zijn wij als tuinarchitect en aanlegger aan het werk in het creëren van groen allerlei. Na vele jaren aanleg van meerdere soorten tuinen zijn wij gegroeid naar een bedrijf dat zich toelegt op “natuurrijke tuinen”. Respect voor inheemse flora en fauna ligt ons nauw aan het hart. Onze aangelegde tuinen hebben een uitgesproken faunaminnend karakter met o.a. bloemenweides, amfibiënpoelen, bij- en vlindervriendelijke planten en bes- en vruchtdragende struiken voor vogels.

Daarnaast beschikken wij over een kleine kwekerij van planten en bomen die de inheemse fauna ten goede komt door hun bloemen en bessen. Wij leggen ons toe op de verkoop van grotere struiken, vaste planten en bomen zodat bij een latere aanplanting in een bestaande tuin geen al te grote groeiachterstand optreedt ten overstaande van het geheel. Verder kan men bij ons ook steeds terecht voor de grondstoffen die onontbeerlijk zijn voor tuinaanleg (boomschors, groenkompost,…) en voor bloemzaden, het basisbestanddeel van bloemenweides. Onze voorraadlijst is te verkrijgen na aanvraag via mail.

Onze eigen tuin en kwekerij zijn het “levende” bewijs van deze natuurlijke trekpleister: Reeds 78 soorten vogels werden gespot met als hoogtepunt het settelen van een koppel torenvalken, bosuilen en kerkuilen binnen hetzelfde jaar. Daarnaast zijn de kolibrivlinder en neushoornkevers steeds terugkerende gasten. Kikkers, salamanders, padden en libellen gebruiken op hun beurt de amfibiënpoel om hun nageslacht te verzekeren.

Sinds kort beschikken we ook over een “plantenevolutiepad” in onze kwekerij. Dit biedt de mogelijkheid om via een wandelpad kennis te maken met de evolutie van de begroeiing in de kempen door de eeuwen heen. Men ziet de plantensoorten veranderen van de oertijd tot nu, met een knipoog naar de planten van de toekomst.

In Juni 2015 hebben we het geluk gehad om het onderwerp te zijn van een van de reportages van het programma Groenland van zender één. Deze reportage gaat uiteraard over natuurlijk aangelegde tuinen.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Vorselaar
4 beoordelingen
38 jaar actief
Filters
Ik zoek een tuinier voor
Trustlocal score
Afstand

Wat kost een tuinier?

Een tuinier kost per uur tussen de 35,- en € 50,- Een tuinier mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een tuinier kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

25
35
50
75

Veelgestelde vragen

Wat doet een tuinier?

Wanneer u een tuin heeft of een andersoortige groenvoorziening kunt u deze laten onderhouden. Daarvoor schakelt u vakmensen in die bekend staan als tuiniers. Maar wat doet een tuinier precies voor u? Tuiniers zijn vakmensen die zich bezighouden met zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen. Ditzelfde geldt voor andere groenvoorzieningen zoals plantsoenen, groenstroken en parken. Ook controleren tuiniers de gezondheid van uw beplanting en bomen. Kortom, de mogelijkheden waarvoor u een tuinbouwbedrijf kunt inschakelen zijn zeer talrijk.

VEELGEVRAAGDE WERKZAAMHEDEN
De werkzaamheden van tuiniers bestaan regelmatig uit onderhoud. Tuinen worden door hen onderhouden door bijvoorbeeld gras te maaien maar ook door te verticuteren. Naast onderhoud houden tuiniers zich eveneens bezig met het snoeien en trimmen van planten, struiken en bomen. Zelfs voor het kappen van bomen kunt u bij een tuinbouwbedrijf terecht. Andere veelgevraagde werkzaamheden door een tuinier zijn het reinigen van tuinen, onkruid wieden, planten zaaien en bemesten. U kunt ze hierbij specifiek vragen om ook te controleren hoe gezond uw tuin of groenvoorziening is.

AANLEGGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN
Behalve het onderhoud en de controle op de gezondheid van uw tuin of groenvoorziening staan tuiniers eveneens voor u paraat voor de aanleg ervan. Denkt u dan onder meer aan het aanleggen van terrassen, vijvers en andere tuinelementen. Ook deze kunnen door de tuinier onderhouden worden. Andere werkzaamheden waarvoor u een tuinier kunt inschakelen is het bestrijden van insecten. Wilt u ook een tuinier inhuren? Vraag dan 4 prijsopgaven op en kies de tuinier die het beste bij u past.
Lees meer...

Wat is tuinaanleg en tuinonderhoud?

Waarschijnlijk weet u wel ongeveer wat een tuinier doet maar wat is tuinonderhoud nu eigenlijk precies? Behalve voor tuinen, kunt u een tuinier ook inschakelen voor andere groenvoorzieningen zoals parken, plantsoenen en groenstroken. Bovendien is een tuinier niet alleen thuis in onderhoud maar bijvoorbeeld ook in de aanleg van tuinen en andere groenvoorzieningen. Daar komt bij, dat u een tuinier ook kunt inschakelen voor insectenbestrijding en tal van andere zaken.

TUINIERS DOEN MEER DAN ALLEEN ONDERHOUD
Uiteraard kunt u een tuinier inschakelen als u uw tuin of andere soort groen onderhouden wilt hebben. Tuiniers maaien uw gras en desgewenst verticuteren ze dit. Onder het onderhoud door een tuinier valt eveneens het kappen van bomen, snoeien, beplanten en bemesten. Maar naast onderhoud kunt u een tuinier of tuinaannemer ook inhuren voor de aanleg van vijvers, andere waterpartijen, terrassen en veranda’s. De tuinaannemer die u raadpleegt zal u van deskundig advies voorzien en u aangeven wat hierin de mogelijkheden zijn. Daarbij zal hij of zij rekening houden met uw budget.

EENMALIG OF PERIODIEK ONDERHOUD
Zet u een tuinier in voor het onderhoud van uw tuin of groenvoorziening, dan kunt u een keuze maken uit eenmalig of periodiek onderhoud. U spreekt zelf af met de tuinier hoe vaak hij of zij bij periodiek onderhoud langs moet komen. De gemiddelde tijd die een tuinier aan onderhoud kwijt is, is ongeveer 4 uur. De kosten variëren, maar doorgaans betaalt u hiervoor een bedrag tussen de € 35,- en € 55,- per uur.

Wilt u ook gebruik maken van een tuinier? Vraag 4 offertes op en maak uw keuze voor een tuinier bij u in de buurt.

Lees meer...

Wat kost een tuinier?

De meeste mensen kiezen ervoor om zelf het onderhoud aan hun tuin of groenvoorziening te doen. Maar helaas ontdekken zij ook dat het ze regelmatig aan de tijd ontbreekt om dit goed te doen. Bovendien hebben veel mensen niet de benodigde machines en materialen in huis om het onderhoud op de juiste manier uit te kunnen voeren. Allemaal redenen om een tuinier in te schakelen, maar wat kost een tuinier? Dit ligt eraan wat u wilt dat de tuinier voor u doet. Want naast onderhoud kunt u een tuinier voor nog veel meer zaken inschakelen.

ONDERHOUD EN AANLEG DOOR EEN TUINIER
De meest gekozen werkzaamheden door een tuinier hebben betrekking tot het onderhoud van tuinen en andersoortige groenvoorzieningen. Hiervoor betaalt u gemiddeld ongeveer € 35,- tot € 55,- per uur. Bij regelmatig onderhoud, ook wel periodiek onderhoud genoemd, is een tuinier gemiddeld 4 uur tijd kwijt per keer. Schakelt u een tuinier in voor de aanleg van uw tuin, terras, vijver of andersoortig element? Dan liggen de gemiddelde kosten tussen de € 40,- en € 70,- per uur.

TUINONTWERP EN ANDERE WERKZAAMHEDEN
Daarnaast is er de mogelijkheid om een tuinarchitect in te schakelen voor tuinontwerp. Daarvoor moet u denken aan gemiddelde kosten die tussen de € 150,- en € 350,- per ontwerp liggen. Andere zaken waarvoor u tuiniers inschakelt zijn insectenbestrijding, bemesting, beplanting en ga zo maar door. Vraag daarom in ieder geval 4 offertes aan bij verschillende tuiniers in de buurt. Zo kunt u de juiste afweging maken en kiezen voor de tuinier die past bij uw wensen.
Lees meer...

De beste tuinier?

Het vinden van de juiste tuinier is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over tuiniers voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste tuinier is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Vlaanderen zo’n 1.000 tuiniers met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Tuinonderhoud? Tuinaanleg? Bestrating?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd tuinier?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er over hen gezegd?
- Is er veel informatie over hen bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle tuiniers in Vlaanderen. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE TUINIERS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste tuinier per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de tuinier selecteren dat u het meeste aanspreekt.

Heeft u de tuinier gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 tuiniers te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...

Hoe verloopt het contact met het tuinbouwbedrijf ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de tuiniers geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van iedereen die van onze service gebruikt maakt en de tuiniers die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met tuiniers in contact te komen. Zo kan u eenvoudig en snel uw prijsopgave ontvangen én deze online met de tuiniers bespreken. Ook kan u eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

De tuinier kan in de meeste gevallen gewoon de opdracht uitvoeren. Daarbij worden uiteraard de richtlijnen voor het houden van voldoende afstand in acht genomen.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de tuinier wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Lees meer...
Hoe werkt Trustlocal?
We brengen u rechtstreeks in contact met de beste tuiniers in uw buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste tuiniers
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste tuiniers actief in Vorselaar.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat u nodig heeft. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Contacteer direct
3.
Contacteer direct
Het antwoord van de bedrijven direct in uw mailbox. We delen uw e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.