Vind een top 10 Vastgoedmakelaar in Kortrijk

Selecteer de dienst die u nodig heeft
Plaats
vastgoedmakelaar.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
446.000+succesvolle aanvragen

Vastgoedmakelaars in Kortrijk

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 10 vastgoedmakelaars in Kortrijk. Het meest complete overzicht. Koop of verkoop voor de scherpste prijs met de beste vastgoedmakelaars en immokantoren in uw regio.

In Kortrijk kunt u een vastgoedmakelaar inschakelen voor het kopen of huren van uw nieuwe huis of bedrijfspand. Makelaars bieden u ondersteuning tijdens het gehele verkoop- of aankoopproces. Een vastgoedmakelaar gaat bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte koper of verkoper en geeft adviezen bij de verkoop of aankoop van uw woning in Kortrijk. Een makelaar kan ingezet worden voor verschillende diensten:

• Verkoop: voor ondersteuning bij de verkoop van uw huis in Kortrijk, zoals het bepalen van de vraagprijs en het onderhandelen met de kopers.
• Aankoop: voor hulp bij uw zoektocht naar een nieuwe woning in Kortrijk, de onderhandelingen en de eigendomsoverdracht.
• Huur of verhuur: voor advies en bemiddeling bij de huur of verhuur van een appartement of pand in Kortrijk.
• Taxatie: voor het taxeren van uw woning of pand. In een taxatierapport staat de werkelijke waarde van de woning. Het taxatierapport heeft u nodig voor uw hypotheekaanvraag.
• Bedrijfsmakelaar: voor de verkoop, aankoop, verhuur of huur van een kantoor, bedrijfsruimte of een stuk grond in Kortrijk.

In Kortrijk hebben wij 10 goede vastgoedmakelaars gevonden. De makelaars in Kortrijk hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een 9.3. Welke makelaar u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor de koop of verkoop van uw huis. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende vastgoedmakelaars. Zo kunt u eenvoudig de makelaars vergelijken en de makelaar kiezen die bij u past.
Lees meer...
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste vastgoedmakelaars aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste vastgoedmakelaars aan te vragen
Filters
Vastgoedmakelaar voor
Afstand
Trustlocal score

Wat kost een vastgoedmakelaar?

Een vastgoedmakelaar kost gemiddeld tussen de Een vastgoedmakelaar mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een vastgoedmakelaar kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

1000
1500
5500
10000

Veelgestelde vragen

Wat doet een vastgoedmakelaar?

Als u besluit om een woning of appartement te verkopen of te kopen, kunt u een vastgoedmakelaar inschakelen. Maar wat doet een vastgoedmakelaar precies? Makelaars bieden u ondersteuning tijdens het gehele verkoop- of aankoopproces. Bent u op zoek naar een makelaar die uw woning of appartement verkoopt en uw nieuwe thuis aankoopt? Dit kan dezelfde vastgoedmakelaar zijn. Houd er echter rekening mee dat een makelaar niet zowel de verkoop als de aankoop mag doen voor dezelfde woning of hetzelfde appartement.

VERKOOP
Bij het verkopen van uw woning of appartement kan een vastgoedmakelaar u van A tot Z begeleiden. Dit kan ook een korter traject zijn als u ervoor kiest om zelf bepaalde zaken op u te nemen. Het werk voor een makelaar begint in de meeste gevallen met een vooronderzoek. Op basis hiervan bepaalt hij of zij de vraagprijs. Daarnaast geeft de vastgoedmakelaar u aan welke regels er van toepassing zijn en onderhandelt hij of zij met geïnteresseerde kopers. Verder stellen vastgoedmakelaars het koopcontract op bij uiteindelijke verkoop. Ook geven zij dan aan hoe en wanneer u uw woning of appartement moet opleveren.

AANKOOP
Bij het aankopen van een woning of appartement behartigt een vastgoedmakelaar uitsluitend uw belangen. Net als bij de verkoop, kan ook de makelaar bij de aankoop het hele traject voor u uit handen nemen of een deel hiervan. De meeste vastgoedmakelaars controleren echter of de woning of het appartement aan uw wensen voldoet en of u een bouwkundige keuring uit moet laten voeren. Daarnaast informeert een vastgoedmakelaar u over het biedingsproces en kan hij of zij voor u onderhandelen.
Lees meer...

Wat kost een vastgoedmakelaar?

Op het moment dat u een woning of appartement wilt verkopen of aankopen kan een vastgoedmakelaar inschakelen van toegevoegde waarde zijn. Hij of zij biedt ondersteuning bij het verkoop- of aankooptraject. Zo gaat een makelaar onder andere op zoek naar een geschikte koper of verkoper en geeft hij of zij adviezen tijdens beide trajecten. Maar wat kost een vastgoedmakelaar? Dit varieert. Vastgoedmakelaars mogen namelijk zelf hun tarieven bepalen. Juist daarom is het verstandig om 3 of 4 offertes op te vragen voordat u een makelaar kiest.

COMMISSIE
De meeste makelaars die u voor de verkoop van uw woning of pand inschakelt werken op basis van een zogeheten commissie. Dit is een percentage van de verkoopsom die u uiteindelijk betaalt. Het voordeel hiervan is dat uw makelaarskosten lager zullen zijn op het moment dat uw verkoopprijs tegenvalt. Voor de makelaar geldt dat hij of zij profiteert als hij of zij een zo optimaal mogelijk resultaat behaalt tijdens de onderhandelingen met de koper. Dit is de reden waarom er niet zo snel over makelaarskosten wordt gesproken, maar over het percentage dat vastgoedmakelaars hanteren. Gemiddeld ligt dit percentage tussen de 2% en 5%.

VASTE PRIJSAFSPRAKEN
Bij de aankoop van een woning of appartement zijn de kosten voor een vastgoedmakelaar op een gelijkaardige manier opgebouwd. Ook uw makelaar zal bij aankoop doorgaans de kosten op basis van een commissie hanteren. In sommige gevallen werkt een vastgoedmakelaar echter niet op basis van een commissie, maar op basis van vaste prijsafspraken. In dergelijke gevallen betaalt u een totaalbedrag voor een pakket met diverse diensten. Dan moet u denken aan onderhandeling, maar ook aan promotie. Het voordeel van een vaste prijsafspraak is dat u vooraf altijd weet waar u aan toe bent.
Lees meer...

Wat kost een vastgoedmakelaar bij aankoop?

Besluit u een woning of appartement te kopen, dan kunt u hiervoor een vastgoedmakelaar inschakelen. Hij of zij kan voor u het hele aankooptraject uit handen nemen of een deel ervan. Maar wat kost een vastgoedmakelaar bij aankoop en wat doet hij of zij hier allemaal voor? Dit ligt er uiteraard aan waarvoor u een makelaar wilt inschakelen. Op het moment dat u het hele traject uit handen geeft dan kunt u een makelaar een ‘volledige bemiddelingsopdracht tot aankoop’ geven.

VOLLEDIGE BEMIDDELINGSOPDRACHT
In het geval van een volledige bemiddelingsopdracht begint de makelaar met het zoeken van een woning of appartement en eindigt het traject bij de eigendomsoverdracht. Gedurende de opdracht bepaalt de makelaar de woningwaarde en doet hij of zij onderzoek. Verder onderhandelt de aankoopmakelaar over de prijs en geeft hij of zij u advies over de koopovereenkomst. Als u eenmaal heeft besloten om tot koop over te gaan, zal de makelaar u begeleiden bij de eigendomsoverdracht bij de notaris. Naast een volledige bemiddelingsopdracht kunt u ook kiezen voor een tussenvorm.

COMMISSIE OF VASTE PRIJSAFSPRAAK
Ongeacht of u nu voor een volledige bemiddelingsopdracht kiest of een tussenvorm, vraagt de makelaar meestal een commissie. Dit is een vergoeding voor de te verrichten werkzaamheden. In de meeste gevallen is de commissie een percentage van de aankoopprijs. Gemiddeld ligt deze tussen de 2% en 5%. Er kan ook voor een vaste prijsafspraak gekozen worden. Het is verstandig om hier in beide gevallen over te onderhandelen. Daarom is het advies om in ieder geval 3 tot 4 offertes op te vragen voordat u uw uiteindelijke vastgoedmakelaar kiest.
Lees meer...

Wat kost een vastgoedmakelaar bij verkoop?

Het verkopen van een woning of appartement doet u niet zomaar. Het is een beslissing waarbij veel geregeld moet worden. Vaak is het verstandig om hiervoor de hulp in te schakelen van een makelaar. Veel mensen vragen zich daarbij af: wat kost een makelaar bij verkoop? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Waarom? Omdat de makelaar zelf zijn of haar tarieven mag bepalen en omdat de vergoeding meestal een percentage is van de verkoopprijs. Dit wordt ook wel de makelaarscommissie of -courtage genoemd.

PERCENTAGE VAN DE VERKOOPPRIJS
Makelaarskosten in de vorm van een commissie liggen doorgaans tussen de 2% en 5% van de uiteindelijke verkoopprijs. In de meeste gevallen verdient uw vastgoedmakelaar zichzelf (ruimschoots) terug. Naast een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs kunt u ook voor een vaste prijsafspraak kiezen. Dan weet u vooraf altijd waar u aan toe bent. Onder deze vaste prijsafspraak vallen dan diensten zoals de onderhandeling maar ook de promotie van uw woning of appartement.

VERGELIJKEN VAN MAKELAARS
Wat uw voorkeur ook heeft: het is altijd verstandig om meerdere offertes bij verschillende makelaars op te vragen. De taken van vastgoedmakelaars verschillen vaak niet. Denk daarbij aan de prijsbepaling, het adverteren van de woning, het organiseren van de bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs. De manier waarop deze zaken gedaan worden verschilt vaak wel. Daarnaast kan de commissie ook verschillen tussen de vastgoedmakelaars. Belangrijk dus om een juiste keuze te maken en de kosten van een verkoopmakelaar goed te vergelijken.
Lees meer...

Wat kost een waardebepaling?

Stel, u heeft besloten een woning of appartement te kopen en u wilt een hypotheek afsluiten. U heeft dan voor uw hypotheekaanvraag een waardebepaling of taxatierapport nodig. Een onafhankelijke taxateur bepaalt de werkelijke waarde van de woning of het appartement. De hypotheekverstrekker zal om het taxatierapport vragen als bewijs van de werkelijke waarde van de woning of het appartement. Hier zijn uiteraard kosten mee gemoeid, maar wat kost een taxatie of waardebepaling precies?

VAST TARIEF VOOR TAXATIERAPPORT
Een taxatierapport is nodig om de financiering voor uw hypotheek rond te krijgen. Daarnaast helpt het u de vraagprijs te bepalen op het moment dat u besluit uw woning of appartement te verkopen. Veel makelaars of vastgoedtaxateurs hanteren een vast tarief voor een taxatierapport. De gemiddelde kosten hiervoor liggen ongeveer tussen de € 250,- en € 500,-. Dit bedrag betaalt u altijd, ongeacht de waarde waarop een woning of appartement getaxeerd wordt. Dit zorgt ervoor dat u van tevoren altijd weet waar u aan toe bent.

LANDMETER
Een andere mogelijkheid om een waardebepaling te krijgen van uw woning of pand, is via een landmeter. Maar waar zit dan het verschil tussen een vastgoedmakelaar en landmeter? De landmeter zal in veel gevallen iets objectiever te werk gaan. De landmeter hoeft u namelijk niet te overtuigen om uw woning via hem te verkopen. Aan de andere kant heeft een vastgoedmakelaar wel meer affiniteit met de vastgoed- en woningmarkt en ervaring met de verkoop van gelijkaardige woningen in de regio. Landmeters hanteren vaak geen vaste tarieven, waardoor het verstandig is meerdere offertes met elkaar te vergelijken en op basis daarvan de beste keuze te maken.
Lees meer...

De beste vastgoedmakelaar?

Wij hebben alle informatie die te vinden is over vastgoedmakelaars voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wat het beste makelaarskantoor is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in België duizenden vastgoedmakelaars met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; Aankoop? Verhuur? Bedrijfshuisvesting? Waardebepaling?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle makelaars in België. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor iedere makelaar gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE MAKELAARS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste vastgoedmakelaars per plaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de makelaars selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de vastgoedmakelaar gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 makelaars die u aanspreken te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor de verkoop of aankoop van uw woning.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars doet er alles aan om elke vastgoedtransactie zo professioneel en correct mogelijk te laten verlopen. Iedereen die als zelfstandige vastgoedactiviteiten stelt, moet verplicht over een BIV-erkenning beschikken. En wie een BIV-erkenning heeft, staat onder toezicht van het Beroepsinstituut, wat betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code, de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar.
Lees meer...

Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen

CIB Vlaanderen - voluit Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen - vertegenwoordigt de Vlaamse vastgoedsector. De beroepsorganisatie telt meer dan 2.700 leden. Het CIB is de meest complete dienstenorganisatie die een houvast biedt aan iedereen die professioneel actief is binnen de immosector. Bovendien speelt onze organisatie een rol als bruggenbouwer binnen de sector en lopen er o.m. samenwerkingsprojecten met de Vlaamse notarissen (VlaNot), de architecten (NAV) en de promotoren (BVS).
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustlocal?
We brengen u rechtstreeks in contact met de beste vastgoedmakelaars in uw buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste vastgoedmakelaars
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste vastgoedmakelaars actief in Kortrijk.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat u nodig heeft. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Contacteer direct
3.
Contacteer direct
Het antwoord van de bedrijven direct in uw mailbox. We delen uw e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.