trustlocal.be logo.png
De beste 675+ Architecten voor u

Vind een top 10 Architect in de buurt

Selecteer waarvoor de architect nodig is
Plaats
architect.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.100.000+succesvolle aanvragen

Alle architecten in België

Sorteren op
Bekijk de top 10 beste architecten in België op Trustlocal. Het meest complete overzicht. Voor een verbouwing, uitbouw of nieuwbouw. Ontwerp, advies en bouwtekeningen.
Alle diensten
Verbouwing / Renovatie
Nieuwbouw
Bijgebouw
Tuinontwerp
Interieur
Overig

0 bedrijven gevonden

Filters
Sorteren op
Architect nodig voor
Afstand
Trustlocal score

Over architecten in de buurt

Bekijk het meest complete overzicht van de beste architecten in België. Een prachtig ontwerp met de beste architecten in uw regio. In België kunt u een architect vinden voor advies, ontwerp en bouwtekeningen van uw project. Architectenbureaus hebben vaak verschillende expertises:

  • Aanbouw of uitbouw: de woonruimte wordt vergroot door een deel aan-, uit- of op te bouwen. Denk aan een uitbouw van de woonkamer of een serre.
  • Opbouw of dakkapel: vergroot de woonruimte door er een woonlaag op te zetten of op een schuin dak een dakkapel te maken. Met een ontwerp en de juiste materialen die passen bij u huis.
  • Renovatie of interne verbouwing: ook als u intern gaat verbouwen is een architect onmisbaar. Om te bepalen wat de beste indeling is, waar de trappen en deuren moeten komen en wat de juiste constructie (draagmuren) is. Denk daarnaast ook aan het lichtplan om zo het maximale uit uw huis te halen.
  • Nieuwbouw: bij nieuwbouw gaat het om het geheel opbouwen van een woning of ander pand. Dit is vaak het geval als u een stuk grond heeft gekocht en daar een woning wilt bouwen. Ook voor een bijgebouw zoals een schuur, garage of tuinkamer is het ontwerp door een architect zeer aan te bevelen.

De architect kan een grotere of kleinere rol vervullen in uw project, afhankelijk van uw wensen en situatie:

  • Ontwerp en advies - dit kan een exclusief ontwerp zijn maar ook heel eenvoudig, zoals ‘hetzelfde ontwerp als de buren’.
  • Het maken van de bouwtekeningen en het bestek met alle details zoals materiaalgebruik.
  • De architect weet ook alles van vergunningen. Of, in het geval van een monument, de verschillende eisen, beperkingen en de subsidies. Architecten bereiden de vergunningsaanvraag vaak voor en begeleiden deze.
  • De architect kan u ook bijstaan met het vinden van de juist aannemer en het beoordelen van de offertes.
  • Tenslotte kunnen architecten u ook tijdens de bouw ondersteunen, door expertise te bieden in de begeleiding van de bouw en als opzichter op te treden.

In België hebben wij NaN goede architecten gevonden. De architecten in België hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een -. Welke architect u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor de nieuwbouw, uitbouw of renovatie van uw huis. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende architecten. Zo kunt u eenvoudig de architectenbureaus vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte architect voor uw opdracht? Bij Trustlocal vraagt u gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste architecten in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste architecten in de buurt

We laten de beste architecten zien die actief zijn in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke architect u het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf uw opdracht

Laat met enkele klikken weten wat u zoekt. U verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen architecten.

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Ontvang prijsopgaven van de architecten die u het meest aanspreken. De meeste architecten reageren binnen 24 uur. Vind de beste architect met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste architect voor uw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na u het beste advies kunnen geven.

Wat kost een architect?

Een architect kost per uur tussen de 80,- en100,- Een architect mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een architect kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
80
100
150

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar informatie over architecten of heeft u specifieke vragen? Bij Trustlocal hebben we een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen over architecten samengesteld. Hier vindt u antwoorden op uw vragen over de verschillende architecten in België.

Hoe kiest u een betrouwbare architect?

Wanneer heeft u een architect nodig?

Wat kost een architect?

De beste architect in België?

Wat voor architecten zijn er?

Wat doet een architect?