trustlocal.be logo.png
De beste 200+ Rijscholen voor u

Vind een top 10 Rijschool in de buurt

Selecteer het rijbewijs
Plaats
rijschool.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.100.000+succesvolle aanvragen

Alle rijscholen in België

Sorteren op
Bekijk de top 10 rijscholen in België en omgeving op Trustlocal. Objectief & onafhankelijk. Voor rijlessen in auto, scooter, motor, vrachtwagen en bus.
Alle diensten
Autorijbewijs (B)
Motorrijbewijs (A, A1, A2)
Bromfiets of Speedpedelec (AM)
Vrachtwagenrijbewijs (C)
Aanhanger rijbewijs (BE, B code 96)
Bus of Autocar rijbewijs (D)
Landbouwvoertuigen (G)
Terugkommoment

0 bedrijven gevonden

Filters
Sorteren op
Ik zoek een rijschool voor
Afstand
Trustlocal score

Over rijscholen in de buurt

Trustlocal biedt u een gedetailleerd overzicht van de hoogst beoordeelde en professionele rijscholen in België, waardoor u gemakkelijk de beste dienstverleners kunt vinden. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In België kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

  • Auto: België telt ongeveer 6 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
  • Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
  • Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
  • Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
  • Aanhangwagen: in een auto mag u standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
  • Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In België hebben wij NaN goede rijscholen gevonden. De rijscholen in België hebben een gemiddelde Trustlocal-score van een undefined. Welke rijschool u ook kiest, via Trustlocal maakt u een goede keuze voor uzelf, of uw kind natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte rijschool voor uw opdracht? Bij Trustlocal vraagt u gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste rijscholen in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste rijscholen in de buurt

We laten de beste rijscholen zien die actief zijn in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke rijschool u het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf uw opdracht

Laat met enkele klikken weten wat u zoekt. U verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen rijscholen.

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Vergelijk prijzen en maak uw keuze

Ontvang prijsopgaven van de rijscholen die u het meest aanspreken. De meeste rijscholen reageren binnen 24 uur. Vind de beste rijschool met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste rijschool voor uw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na u het beste advies kunnen geven.

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 60,- en70,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

50
60
70
80

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar informatie over rijscholen in België of heeft u specifieke vragen? Bij Trustlocal hebben we de meestgestelde vragen over rijscholen voor u verzameld. Ontdek hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen over rijscholen op ons platform.

Hoe kies ik een betrouwbare rijschool?

Wat kost het halen van een rijbewijs?

De beste rijschool België?

Wat doet een rij-instructeur?