Kies voor een Spaans themafeest

Gepubliceerd op 26 Apr, 2023

Deel artikel
Bart van Deun
Traiteur

Een Spaans themafeest kan een geweldige manier zijn om uw gasten te verrassen en een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Of het nu bij u thuis is, in een feestzaal of een bedrijfsfeestje: een thema geeft extra sfeer en richting aan het evenement. Wij geven u 6 tips om u te helpen bij het organiseren van een geslaagd Spaans themafeest.

Ontvang prijsopgaven van de beste traiteurs in uw buurt
zoeken


1. Versier de ruimte met Spaanse decoraties

Creëer een Spaanse sfeer met decoraties. De kleuren van de Spaanse vlag zijn rood en geel. Versier de ruimte met ballonnen, slingers, tafelkleden en servetten in deze kleuren en hang Spaanse vlaggetjes op. Zet vaasjes neer met typische Spaanse bloemen zoals anjers, rozen en gerbera’s. U kunt ook Spaanse posters of schilderijen ophangen. Maak de decoratie helemaal af met castagnetten en Spaanse waaiers.

2. Serveer Spaanse hapjes en drankjes

Iedereen is gek op Spaans eten en drinken. Schakel een traiteur in voor authentieke Spaanse gerechten zoals paella en tapas. Serveer Sangria of Spaanse wijn als drankje. Vergeet ook het dessert niet. Een typisch Spaans dessert is crema catalana.

3. Zorg voor Spaanse muziek

Muziek is een cruciaal onderdeel van een Spaans themafeest. Zorg voor Spaanse muziek, zoals flamenco, salsa en rumba. U kunt zelfs een live flamencoshow organiseren of een Spaanse artiest uitnodigen om het feest extra bijzonder te maken.

4. Kies een dress code

Maak het feest nog leuker door de gasten te vragen om zich in Spaanse kleding te verkleden. Denk aan Spaanse traditionele kleding, zoals een flamencojurk of een matadorpak, maar om het de gasten makkelijk te maken kunt u ook vragen rood of geel te dragen. Zorg ervoor dat u de gasten op tijd informeert over de dress code, zodat ze voldoende tijd hebben om hun kostuum voor te bereiden.

5. Geef uw gasten een Spaans bedankje

Verras uw gasten met een klein geschenk dat gerelateerd is aan het Spaanse thema. U kunt bijvoorbeeld een mini-flesje Spaanse wijn of olijfolie uitdelen als bedankje voor hun aanwezigheid. Een andere leuke optie is om iedereen een Spaanse waaier of castagnetten te geven als aandenken aan het feest.

6. Shakel hulp in van PaellaPartner.be

Wilt u graag een Spaans themafeest organiseren, maar weet u niet waar te beginnen? Geen zorgen, de experts van PaellaPartner.be staan voor u klaar. Zij leveren heerlijke authentieke paella, tapas en sangria en bieden ook thematische artikelen zoals castagnetten, Spaanse waaiertjes en zelfs vuurwerk voor op de paella. Met hun automatische offertesysteem krijgt u binnen een minuut een prijsindicatie voor uw feest.

Tip! Bekijk de Top 10 traiteurs bij u in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze traiteur
Traiteur Van Deun
9,5 (21)
Via de website, email of telefoon kan u uw paëlla-feestje bestellen. Wij hebben van u nodig: feestdatum, leveringsuur (tijdstip begin eten, adres et gsm nr.)

Tot wanneer kunnen we het aantal personen nog aanpassen?

Tot 1 dag voor het feest (+30 pers. 5 dagen voor het feest)
Raden jullie iets aan kwa aankleding feest?

Ja, blijf zoveel mogelijk binnen het Spaanse thema. Voorbeeld: onze witte en rode sangria, koude tapa's, 2 soorten paëlla (mixta en enkel vis bvb.), Spaanse nagerechten (bvb. crema Catalane).
U kan ook thematische artikelen toevoegen: castanjettes, Spaanse waaiertjes, vuurwerk voor op de paëlla (wij komen bvb. als verrassing met vuurwerk binnen op het feest..

Verzorgen jullie ook de bediening?

Jazeker, voor bvb. tafels en stoelen te plaatsen, paëlla te bedienen, glazen af te ruimen, dranken in te schenken, lege borden op te halen, tapa's & nagerechten af te ruimen en op te dienen enz.

Kan er op voorhand geproefd worden?

Ja. Wij hebben ook een afhaaldienst voor paëlla, bezoek gerust onze paëllawinkel.. U kan reeds een pannetje bestellen voor min. 2 personen live klaargemaakt(1 dag op voorhand bestellen) in de winkel, voor uw ogen.(showcooking)
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

Relevante expert blogs